kiminin fazlasıyla aldığı kimininse hiç almadığı kilolardır. ama ne olursa olsun bebek, ev işi ve uykusuzlukla verildiği tecrübeyle sabittir. hem de üç tecrübe… 

ilkinde 56 ile başladım, 72 ile doğuma girdim. Doğumdan sonra 58 lere düştüm. Ancak emzirmeyi bıraktığım anda hala hamileymiş gibi yemeye devam ettiğimden 64 ü gördüm.

İkincide 56 ile başladım, 68 ile doğuma girdim. Doğrımdan sonra 58 lere düştüm, emzirme dönemi alerjik olan bebem nedeni ile 48 leri gördüm, rüya gibiydi, emzirmeyi bıraktım 56 lara çıktım 🙂 Sadece hamilelikte değil, aynı zamanda emzirme dönemlerinde de etkilenen genel olarak hamilelik kilosu olarak adlandırılan kilolardır.

59 kilo ile başladığım hamilelik serüvenim 36.haftada 89 kiloyu görmem ve akabinde tartılamadan 37.haftada doğurmamla son buldu 🙂 doğurmadan önce ‘ikiz bence’ iddialarını, doğurduktan sonra da ‘allah kurtarsın’ dileklerini sıkça duydum elbette..

daha 14. haftada 3 kilo almış biri olarak gözümü fena halde korkutan şeylerdir bunlar.

işin acayipi, bulantıdan adam gibi yiyemedim bu 3 ay boyunca. hep çok ufak porsiyonlarda, günde en fazla 2 öğün şeklinde… nasıl oldu neyimle aldım bilmiyorum. sanırım bir tosun doğuracağım!

kiloları geçtim bu süreç bana paraşüt tadında sutyenler bırakmış ve bırakmaya devam etmektedir ki hala doğurmadım ne kadar büyüyebileceklerini kestiremiyorum..:)

bence umursanmaması gereken kilolardır,vicdanınız rahatsa hamileyken bebeğe faydalı gıdalar yiyerek kilo alıyorsanız zaten gidecektir ama gerekli gereksiz her şey yenirse garanti veremem kendimden biliyorum 15 kilo aldım ve tam 20 günde gitti bitti.tek kaçamağım artık kavonozlarını sağa sola dağıttığım nutellaydı

emzirme döneminde rejim yaptığımızda süt açısından vicdanımızı sızlatan, yapmadığımızda da aynaya baktıkça içimizi sızlatan kilolardır.

emzirmekle günde 500 kalori yakarsınız hesabıyla ,bir de zaten uykusuzluk ve yorgunluktan bir hal olacağınız mantığıyla en geç 1 senede neredeyse tamamı gidecek olan kilolardır:)

spor desteği olmadan kuru açlıkla ancak stres ekleyecek kaybolmayacak kilolardır.

her hamilelikte bana 3 kilo artı kalıyor. ama azimliyim toptan vereceğim.

sütüm olsun diye helvaya, tatlıya, bulgura abanılmazsa, ilk 1 senede kolayca gidebilecek kilolardır.

9 ay da gelen 9 ayda gider denilen kilolardır.. panik yapmayın.. benim aldığım 20 kilo 2 yılda gitti o ayrı…

bebekten sonra ilk bir sene hiç moral bozulmaması gereken, zira moral bozsan da, rejim yapsan da bu kadar kısa sürede uçup gitmeyen, ama 1 senenin sonunda da “vay bee gidiyormuş bu kilolar” dediğim şey!

aman emziren anneler ilk bir sene bu kilolardan kurtulmak için de diyet filan yapmayın, ama süt yapacak diye de ona buna saldırmayın! 🙂

tamı tamına 30 kilo getirisi olmuştur bana 🙂 doğumdan 9 ay sonra (işe başlayınca) diyetisyen yardımıyla hepsini vermişimdir.

hayatımda ilk kez tartıda başında 6 rakamı bulunan sayıları görmemi sağlayan yağların kilo cinsinden ifadesidir kendileri.

son 2 kilo asla gitmez; okuduğuma göre vücut hamileyken doğumdan sonraki herhangi bir yeme/kıtlık sorununa karşı, sonradan süte dönüştürmek üzere 2 kilo yedek yağ üretiriyormuş. sanırım gitmeyen 2 kilo bu iyi niyetli yağlardan oluşuyor.

yıllardır 50 kiloyken; 8 ayda (kızım erken doğdu) tartıda 63 kiloyu gördüğüm, sonra ne ara verdiğimi anlamadığım, tekrar yuvarlak hesaba, 50 kiloya düştüğümdür.

Saglikli sagliksiz her hamileligin olmazsa olmazi (!) kilolardir. Saglikli olmasi icin ideal kilo artisi hamilelik oncesi kilomuzun normalden ne kadar az yahut cok olduguna baglidir. Mayo Clinic bununla ilgili bilgileri sitelerinde yayinlamis:

http://www.mayoclinic.com/health/pregnancy-weight-gain/PR00111

Plesentasiyla birlikte toplasan 250 gr etmeyecek, el kadar bile olmayan bebe icin simdiden 4 kilo almis biri olarak(u: habire yedim cunku kusmamak icin) bu mevzunun onemsenmesi gerektiginin idrakindayim. Herkes de akilli olsun, ne diyim 🙂